Tips och Trix

Tips:  Altrade kollegieblock

För några år sedan gick jag en kurs i kalligrafi. Då passade jag på att altra några block väldigt enkelt med lite papper, blommor och några klistermärken. Passar ju bra nu när skolorna börjar att snygga upp annars så tråkiga block. Passar bra till alla oavsett vilken nivå på skola man går i.
Lycka till!
 
 

Tips: DoodlingHär har ni tips på hur man kan göra olika sorters doodling. Doodling betyder att man ritar eller skriver något som utgör ett mönster. Här har vi använt oss av doodling som en ram med orden god jul runt ett motiv och på insidan i form av streck för att det ska se fastsytt ut.
Testa att använda dig av doodling på dina alster och du lär upptäcka att et lilla gör en stor skillnad.
LYCKA TLL!!

Tips: Stickers


Har du klistermärken/Stickers hemma?! Använd dem i ditt skapande på olika sätt. Här är ett av de sätt jag har använt de på. Traktorn och texten JOHN DEERE är stickers som jag har köpt för ett tag sen. Jag har satt dessa på ett cardstock som har fått haft lite större mått än motivet så jag vill ska en s.k. fotomatta. Stickers/Klistermärken kan man i olika avseende använda för att få lite effekt på sina alster. Viktigast är att man själv känner sig bekväm i sitt skapande och ibland utmanar sig själv i sin egen takt ;-)

Fler exempel där jag använt mig av stickers!
Lycka till!!!

Tips - sidenbandKlipp bort och spar alla sidenband som finns i kläder när man köper nya. Om man dessutom köper kläder i fina färger så brukar sidenbandet vara i samma färg. Jag sparar mina i en burk som är lätt att ta med sig på träffar.


Rabarber chutney i altrad burk


Som en fortsättning på juni månads tips altrade glasburkar tänkte jag dela med mig av mitt recept på rabarber chutney.

INGREDIENSER: 1 gul lök skivad, 1 vitlöksklyfta 25 g ingefära, 1 vaniljstång, 400 g rabarber i bitar, 1 röd chili, 1 äpple i mindre bitar, 1 dl honung och salt.

Skär lök, chili, färsk ingefära, äpple och rabarber
i små bitar och skåra vanilstången. Fräs lök i en
 stekpanna med olja, tillsätt chili och ingefära  när
löken mjuknat. Rabarber och äpple går i sedan.
Tillsätt honung, urskrapade vaniljfrön samt vanilj-
stången. Låt koka i ca 20-30 min tills den fått en
simmig konsistens. Förvara chutneyn i en ren glas-
burk med lock och servera till tex grillat kött.

LYCKA TILL!Altrad glasburk Ett litet tips till dig som har gamla glasburkar hemma. Altra dom med lite spillbitar, blommor etc och fyll dom med tex marmelad, sylt, chutney och ge bort i stället för en blomma när du är bortbjuden i sommar. Alltid lika uppskattat.
                                                              Njut av sommaren!Gammalt blir som nytt


Ta fram ett kort eller en layout du gjort tidigare men kanske inte blev helt nöjd med. Titta på den igen och gör om/förnya den. Kanske finns det något du kommit på skulle passa där och får dig att känna dig mer nöjd med den, t.ex. en dekoration.

Lycka Till!!!

 

Tips  - 3D figurerNär jag vill pyssla en kväll men inte riktigt vet vad jag ska ta tag i för projekt. Då brukar jag sätta mig i soffan framför teven och sätta ihop 3D-figurer. Det är väldigt skönt att ha sådana motiv klara när man behöver dem och för att kunna göra snabba kort emellanåt.

3D-figurerna sätts ihop med 3d-kuddar mellan deras olika lager och de flesta motiv är numrerade så det är lätt att veta i vilken ordning dem sätts ihop. Vilket gör att det är en ganska lagom syssla att göra en kväll när man inte orkar dra fram allt eller varför inte t.ex. framför teven.


Har mina klara 3D-.motiv som bilden visar. Klara figurer i en ask på scrapbordet!

 

Tips - LjusmanschetterGamla Ljusmanschetter har vi nog allihopa hemma eller känner någon som har. Blommorna på ljusmanschetterna är både mycket användbara och oftast av en ganska bra kvalite. Plocka isär ljusmanschetten så du ser hur många blommor det är, det är ofta mycket blommor på en och samma manschett. Sen använder du dessa precis på samma sätt som du brukar använda andra tyg/pappersblommor. Jag har nedan gjort några inspirationsalster med ljusmanschettsblommor på.

 


Tips om sortering av spillbitar


Här kommer ett tips på hur du kan sortera dina spillbitar. Jag har sorterat mina större spillbitar i en arkivmapp/arkivväska. I "väskan" får jag bra överblick på vad jag har för papper och har sorterat in dem i facken efter ungefär vilka som passar ihop. T.ex. alla ljusa nyanser i en ficka, alla starka färger i ett fack och hösttema i ett fack mm.


Det finns inga rätt eller fel när man sorterar, det ska passa dig själv i ditt pysslande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar